Indlejret objekt

Edison - innovation og entreprenørskab på Øster Farimagsgades Skole i 6. klasse

Øster Farimagsgades Skole var d. 14. november vært ved region Københavns finale i innovations- og entreprenørskabskonkurrencen - Edison. Sammen med 6 andre københavnske folkeskoler deltog vores 6. årgang i projektet.

Temaet var i år "Sikkerhed i trafikken", og vi fik flot besøg af Prinsesse Marie, som var med til at overrække diplomet, og borgmester Pia Allerslev deltog også.

Vinderne for Øster Farimagsgades Skole blev: Lavra, Aksel, Sara, Lara og Benjamin fra 6.v med deres app "Læg mobilen", som skal minde om at lade mobilen ligge, når du kører bil eller cykler. De repræsenterede alle 5 ØF ved landsfinalen Award2016 torsdag d. 17. november i Fredericia.

Stort tillykke til dem alle 5!

Digital innovation og Coding Class i 5.x

5.x har hen over efteråret arbejdet med kodning i forløbet Coding Class. De har kodet deres egne computerspil og d. 16. november viste de stolt deres flotte resultater frem for klassekammerater, lærere og politikere.

Mandag d. 21. november går turen til virksomheden Hitachi, hvor de skal vise deres ideer frem.

Åben Skole - 6.u på Frilandsmuséet i Håndværk & Design

Hvordan arbejdede man i gamle dage som tømrer, tækker, maler og murer?

6.u prøvede i en hel uge i sensommeren kræfter med de gamle håndværksfag på Frilandsmuséet i faget Håndværk & Design i et Åben Skole projekt.

Energien og gå-på-modet var højt, da eleverne i grupper på skift kom "i lære" og lærte, hvordan man tækker tage, murer en væg i en gammel stationsbygning, blander maling af kridt, farvepigment og vand og meget mere. Altsammen på Frilandsmuséets bygninger. Arbejdstegningerne skulle følges og koncentrationen var høj.

Og spørger man eleverne, vil de gerne afsted igen!