Vilde præmier til unge forskere på ØF

Så har de vilde unge forskere på ØF gjort det igen!

Søndag, mandag og tirsdag var elever fra 8.klasserne til finale i konkurrencen Unge Forskere i Forum med prisoverrækkelse af Prins Joachim og undervisningsminister Christine Antorini.

Issa, Anton og Theo fra 8.u vandt en pris på 5000 kr. I Novozymes Challenge, for deres projekt om at lave gammelt bagerbrød til ethanol.

Anna og Ida fra 8.u vandt en ”boblerpris” på 1000 kr., for deres projekt om en diabetespumpe til sportsudøvere.

Karla fra 3.x har vundet en flot 2.præmie for hendes ide til konkurrencen ”Min vildeste idé”. Karlas projekt/idé var ”Den ustjælelige pung”.

”Min vildeste idé” er en lillebrorkonkurrence under Unge Forskere.

Eleverne fra 8.klasserne har i årets løb arbejdet med deres projekter på valgfaget Forskning og Innovation.

Kæmpe tillykke til alle de unge mennesker!

Karateundervisning i skolen

"Projekt Karateundervisning i skolen

I 0.Y tror vi på at stærke individer kommer af et stærkt fælleskab. Børnene skal kunne bidrage positivt til hinanden, til klassen og til den verden, som de er en del af.

Derfor indgår 0.Y i et samarbejde med Den Danske Karateskole, hvor børnene i løbet af skoleåret 2015/16 vil deltage i 15 træningssessioner.

Gennem træningen oparbejder børnene sociale kompetencer og styrker en positiv selvforståelse, som de kan bruge gennem deres skoletid. 

På billedet er 0.Y's første træning på Karateskolen netop overstået og begejstringen er i top.

OSU!

Øster Farimagsgades Skole Skolevalg 2015.

På Øster Farimagsgades Skole var der debatmøde med 6 ungdomspolitikere fra de forskellige partier.

Øster Farimagsgades Skole deltager i Skolevalg 2015.


Skolevalg 2015 er virkelighedsnær demokrati- undervisning i øjenhøjde. Det er et landsdækkende valg for elever i 8. og 9. klasse, der gennemføres så autentisk som muligt, så de unge har prøvet en valghandling, inden de får stemmeret og det rigtig går løs.

Valget arrangeres af Undervisningsministeriet og Folketinget for at modvirke den faldende valgdeltagelse blandt førstegangsvælgere. Skolevalg afholdes første gang den 29. januar 2015.