Vilde præmier til unge forskere på ØF

Så har de vilde unge forskere på ØF gjort det igen!

Søndag, mandag og tirsdag var elever fra 8.klasserne til finale i konkurrencen Unge Forskere i Forum med prisoverrækkelse af Prins Joachim og undervisningsminister Christine Antorini.

Issa, Anton og Theo fra 8.u vandt en pris på 5000 kr. I Novozymes Challenge, for deres projekt om at lave gammelt bagerbrød til ethanol.

Anna og Ida fra 8.u vandt en ”boblerpris” på 1000 kr., for deres projekt om en diabetespumpe til sportsudøvere.

Karla fra 3.x har vundet en flot 2.præmie for hendes ide til konkurrencen ”Min vildeste idé”. Karlas projekt/idé var ”Den ustjælelige pung”.

”Min vildeste idé” er en lillebrorkonkurrence under Unge Forskere.

Eleverne fra 8.klasserne har i årets løb arbejdet med deres projekter på valgfaget Forskning og Innovation.

Kæmpe tillykke til alle de unge mennesker!

8U har været 6 dage på Statens Museum for Kunst

8U har været 6 dage på Statens Museum for Kunst og udvikle ideer til museets nye have. Eleverne havde en skøn uge.

Øster Farimagsgades Skole Skolevalg 2015.

På Øster Farimagsgades Skole var der debatmøde med 6 ungdomspolitikere fra de forskellige partier.

Øster Farimagsgades Skole deltager i Skolevalg 2015.

Skolevalg 2015 er virkelighedsnær demokrati- undervisning i øjenhøjde. Det er et landsdækkende valg for elever i 8. og 9. klasse, der gennemføres så autentisk som muligt, så de unge har prøvet en valghandling, inden de får stemmeret og det rigtig går løs.

Valget arrangeres af Undervisningsministeriet og Folketinget for at modvirke den faldende valgdeltagelse blandt førstegangsvælgere. Skolevalg afholdes første gang den 29. januar 2015.